"Loading..."

Schoolse schrijfsels

“Op mijn achtste wilde ik al acteur worden”

Acteur Roel Vanderstukken (40) over zijn leven als artistieke duizendpoot. Wie heeft Kato in Beau Séjour vermoord? Het hield Vlaanderen weken in de ban. Spoiler alert: het is niet Bart Blom, alias Mr. White.

Lees meer

Moet er nog Nederlands zijn?

Slurpend van mijn latte zit ik op een terrasje op de Groenplaats in Antwerpen door mijn Facebook-feed te scrollen op m’n smartphone. Even wat quality time voor mezelf, je kan niet altijd socializen met je buddies.

Lees meer

The Edge of Seventeen: op de rand 
van zelfontplooiing

We moeten er geen doekjes omwinden: teen drama’s verschijnen er bij de vleet. En in elk verhaal vinden we dezelfde elementen terug: een tiener die De Moeilijkste Periode Ooit beleeft, een crush die oh zo knap maar oh zo onbereikbaar is, een moeder die het allemaal niet zo goed begrijpt, ...

Lees meer

Lille Local

In de maand december wordt het leven steevast drukker. De feestdagen komen eraan, voorbereidingen worden getroffen, ... Voor ons het perfecte moment om tot rust te komen én tegelijk onze horizonten te verruimen. Daarom trokken we de grens over naar Lille, in het noorden van Frankrijk.

Lees meer

“Brit, Nederlander of Belg? Ik ben gewoon Europeaan.”

Tal van internationale studenten vinden jaarlijks hun weg naar Leuven om er, in het kader van hun opleiding, buitenlandse ervaring op te doen. Zo ook de Britse Sam, die op zijn 18 jaar ervoor koos om helemaal alleen naar België te verhuizen.

Lees meer

The Girl on the Train: de ontsporing nabij

Dronken vrouw begluurt schijnbaar gelukkig koppeltje vanop dagelijkse pendelrit. Een ietwat simpele synopsis, en dat voor een film die voordien reeds als boek werd uitgebracht. The Girl on the Train (2016) is de verfilming van het gelijknamige boek, geschreven door Paula Hawkins.

Lees meer