"Loading..."

Nanebraska

Tikkende tijdbom

Mijn vorige blogpost begon met de uitroep “Wat, er is al een maand voorbij???” en deze kan ik starten met “Wat, er zijn al 2 maanden voorbij???”. Het is met andere woorden een tijdje geleden dat ik nog iets geschreven heb voor jullie, maar met mijn verjaardag en midterm exams heb ik een drukke periode achter de rug. Hoog tijd om jullie een update te geven dus!

Zoals de naam ‘midterm’ al doet vermoeden, is het semester hier aan UNK al halverwege. En dat betekent dus ook dat mijn Erasmus-ervaring er al voor de helft op zit. Het is ongelofelijk hoe snel de tijd hier gaat, wat voor jullie aan het thuisfront waarschijnlijk iets positiefs is. Voor mij, echter, lijkt het alsof er een tikkende tijdbom rond mijn nek hangt. Maar dat motiveert en overtuigt me tegelijkertijd om van elk moment zo hard mogelijk te genieten (na al mijn huiswerk uiteraard, aangezien dat nog steeds het hoofddoel is ;-)).

Een van zo’n momenten waarvan ik geweldig hard van genoten heb is mijn verjaardag. Het was een bijzonder fijne dag! Het begon met de Homecoming Parade (Homecoming is de naam voor de week waarin oud-studenten terugkomen naar de universiteit en er heel veel activiteiten georganiseerd worden) waaraan ik samen met andere internationale studenten heb aan deelgenomen. Voor diegenen die me op Facebook hebben en duizend foto’s van mij met een Belgische vlag zijn tegengekomen, dat was dus de reden. Na een snelle lunch zijn we in de namiddag naar de UNK football game geweest (ik begin de spelregels echt te snappen nu!) om vervolgens de dag af te sluiten met een klein verjaardagsfeestje ten huize Killion. Ook al was ik voor het eerst op mijn verjaardag zonder mijn (Belgische) familie en vrienden, het was een heel leuke dag die ik voor geen geld van de wereld zou willen ruilen! En jullie waren er eigenlijk allemaal wél bij hé… een hele dikke merci voor de medewerking aan het filmpje, het was een heel onverwacht en speciaal cadeau (ja, er zijn traantjes gevloeid)!

De voorbije maand was een combinatie van studeren en afspreken met vrienden. Zo ben ik met een française gaan shoppen en dat was nodig, want de kledingstijl hier is helemaal anders! Veel van mijn kleren die ik in m’n koffer (met overgewicht) meehad, zijn volgens de standaard hier echt te chique. Zo gaan Amerikaanse studenten bijvoorbeeld in sweatpants & sweatshirts naar de les, iets wat bij ons absoluut not done is. Ik heb ondertussen ook een mijlpaal bereikt: mijn eerste alcoholische drank in de VS. Ik voelde me een beetje zielig, alcohol kopen op m’n 21e verjaardag, maar de verkoopster stelde me gerust dat ik zeker niet de enige was die dat deed. Voor diegenen die het niet weten, 21 is hier de drinking age en die verjaardag wordt dan ook zeer uitbundig gevierd. Bij mij was het eerder van “Oké, ik kan terug doen wat ik al 5 jaar in België doe”. En dat mag je letterlijk nemen: ik heb een Kriek Lindemans gedronken (deze post wordt niet gesponsord)!

Ik weet niet of jullie het opmerken in mijn blogposts, maar ik heb het gevoel dat mijn Nederlands minder goed aan het worden is. Ik dacht eerlijk gezegd altijd dat dat zo’n bullshit verhaal was, dat je je moedertaal op zo’n korte periode nooit kunt vergeten maar ik ondervind dat ik soms langer moet zoeken naar woorden of dat mijn zinstructuren ver-Engelst zijn. Wat voor een taalkundige als ik natuurlijk wel heel interessant is – jammer genoeg heb ik al een thesisonderwerp. Ik merk ook dat ik soms in het Engels aan het nadenken ben, wat eigenlijk heel vermoeiend is want mijn brein is dan actiever dan zou moeten. Een actief brein, dat houdt een mens jong zeker?!

Iets helemaal anders… Ik kan nog steeds niet geloven hoe vriendelijk de mensen hier zijn, en dat is dan ook altijd het eerste wat ik antwoord wanneer iemand me vraagt wat ik zo leuk vind aan Nebraska. Waarschijnlijk heeft iedereen hier nu een verschrikkelijk beeld van Belgen en/of Europeanen… Daar gaat het uitwisselingscontract tussen UNK en de KUL! Just kidding! Om studenten te overtuigen om naar België te komen, heb ik zelfs al 3 presentaties gegeven over ons landje. Zoals het hoort vermeldde ik telkens onze verrukkelijke frietjes (ze snappen onze obsessie met mayonaise wel niet), onze heerlijke chocolade (wat zij hier eten kan ik zelfs geen chocolade noemen) en ons lekker bier (dat ze bij ons legaal kunnen drinken) – wie wil er nu niet naar een land waar deze 3 dingen de basis van de gastronomie zijn?

Tot slot, ik heb weer leuke vooruitzichten… volgende week is het Fall Break en dat betekent dat we maandag en dinsdag geen les hebben. Aka, een verlengd weekend dat vandaag (i.e. vrijdagochtend) al begint! Wat ik allemaal ga doen, zullen jullie ongetwijfeld in het volgende verslagje kunnen lezen. Stay tuned is dus de boodschap!

Share:
Gesprek laden