"Loading..."

Nanebraska

Life as a Loper

Als ik statistieken van de voorbije week wilde opstellen, dan zouden “Belgium”, “off campus” en “I’m mayoring in English” de meeste hits opleveren. Ik heb er namelijk een week vol activiteiten voor de nieuwe internationale studenten opzitten. Vermoeiend, maar ook heel leuk en heel nuttig!

Van de nieuwe internationale studenten is 99% afkomstig van Azië, en daarvan nog eens 95% van Zuid-Korea. Gek genoeg hebben de Amerikanen meer last met het uitspreken van mijn naam dan met die van de Aziatische studenten. Ik stel hen altijd meteen gerust dat zelfs in België mensen hem foutief uitspreken. Een Amerikaanse studente die ons een rondleiding van de campus gaf, doopte me dan maar om tot Nannie.

Op een week tijd is het verschil in vriendelijkheid en behulpzaamheid al erg duidelijk geworden. Ik heb wat problemen gehad met het registreren voor mijn vakken, maar alles is in orde nu dankzij een directe aanpak van het personeel. Ik kan nu al bevestigen dat studenten hier veel sneller en beter ondersteund worden dan aan de KU Leuven. Ze beschouwen je hier duidelijk niet als een nummer maar als een student. Of, zoals de studenten aan UNK genoemd worden, als een Loper (de term is afkomstig van antelope, de mascotte van UNK).

Het zijn dus al drukke dagen geweest, en beetje bij beetje pas ik mij aan aan the American way of life. Ik kan ondertussen al zelf naar de campus rijden: heel makkelijk hier met die rechte straten en die automatische versnellingsbak! Ook het eten is geen probleem, al kreeg ik wel wat heimwee naar ne goeie frut vant frituur toen de Aziaten me vroegen wat typisch Belgisch eten is. Van een cultural shock is niet echt sprake. Zoals een prof antwoordde toen ik zei dat ik al enkele keren in de VS geweest was, I’m “kind of a veteran”.

Toch zijn er heel wat dingen die ik nog niet gedaan heb waar ik ongelofelijk naar uitkijk, zoals bijvoorbeeld Halloween en Thanksgiving. Ik kan maar best een bucket list opstellen want ik weet nu al dat de semester voorbij gaat zijn voor ik het goed en wel besef. En bovenaan dat lijstje komt ongetwijfeld ‘genieten’ te staan!

Share:
Gesprek laden