"Loading..."

Nanebraska

Let it snow!

Vandaag is een bijzondere dag… de eerste sneeuw van het jaar is namelijk gevallen! Voor de Nebraskanen is dat helemaal niet zo bijzonder natuurlijk, en velen zijn het liever kwijt dan rijk, maar ik loop al de hele dag met een glimlach van oor tot oor rond. Behalve dan die paar keren dat ik bijna uitgegleden ben, dat was net iets minder plezant.

Buiten een weer-update, heb ik ook heel wat life-updates te geven! We zijn weer een paar weken verder, en die tijd was heel goed gevuld met allerlei leuke ervaringen. De trouwe lezers herinneren zich misschien nog dat ik enkele dagen vakantie in het vooruitzicht had bij het publiceren van m’n laatste blogpost. Die vakantie heb ik samen met 3 vrienden (1 Japanse (Ruiko), 2 Amerikanen (John & Jeff)) doorgebracht in Colorado Springs, een stadje ten zuiden van Denver. Bovendien moesten we geen hotel betalen aangezien we bij Jeff’s nonkel konden verblijven, in een prachtige villa volledig omgeven door de natuur. Natuurparken, prachtige landschappen, shoppen en eten – kortom, het was een zeer geslaagde trip! Ook al waren het maar 3 dagen, het deed deugd om eens weg uit Kearney te zijn en we hebben onze batterijen zeker en vast kunnen opladen!

En omdat ik dan toch bezig was met tripjes maken….. ben ik het weekend daarna naar Omaha geweest! Omaha is de grootste stad ((kleine) wolkenkrabbers!) van Nebraska en ligt op zo’n 3 uur rijden van Kearney. De dierentuin is 1 van de beste dierentuinen ter wereld, obviously moest ik daar dus naartoe! Jammer genoeg was er veel onder constructie, dus het was niet zo indrukwekkend als ik gehoopt had…

De volgende dag zijn we naar een Pumpkin Patch geweest. Dat is een soort van festival/kermis met allerlei activiteiten: je kan er een ritje op een hooiwagen maken, je kan er verse producten (voornamelijk pompoenen) kopen, je kan naar pig races of pumpkin throwing contests kijken of je kan scary houses bezoeken. Dat klinkt voor jullie misschien allemaal wat raar, maar hier is het een vaste waarde en ik was bijgevolg heel blij dat ik het ook van m’n lijstje kon schrappen! Weer een ervaring rijker!

Van ervaringen gesproken, eentje waar ik al weken naar uitkeek, en eigenlijk al jaren van droom om het eens the American way te beleven… Halloween!! Aangezien ik hier maar eenmalig ben tijdens Halloween, moest ik het speciaal maken, en daarom heb ik het 3 avonden op rij gevierd. Go big or go home ;-) Op donderdagavond zijn we naar Kneeknockers Woods geweest, een klein amusementspark speciaal voor Halloween. Met een klein hartje vertrokken, maar ik heb het overleefd – het was niet zo eng als ik verwacht had!

Op vrijdagavond organiseerde de International Student Association een Halloween-party. En we moesten bij voorkeur verkleed komen, iets wat ze mij geen 2x moeten zeggen! Toen ik op een dag in de tweedehandswinkel een lang, mooi roos kleed tegenkwam, wist ik het meteen: ik word een prinses voor Halloween! In tegenstelling tot België kan je voor Halloween hier letterlijk alles zijn wat je maar wilt, het hoeft helemaal niets engs te zijn. En misschien is het wat raar om je als 21-jarige te verkleden als prinses, maar I don’t care, het was m’n 1e Halloween and I looked fabulous ;-)!

De dag van Halloween zelf besloot ik om me iets meer in the spirit of Halloween te verkleden en ging ik voor een heks-outfit. Na Trick or Treating (een leukere versie van nieuwjaarszingen want je mag je verkleden!) ging ik naar een vriendin thuis voor een klein feestje. Gelukkig veranderden we die nacht het uur, zodat ik een uurtje langer kon slapen want met al die feestjes…

Het laatste hoogtepunt van de voorbije weken was afgelopen zaterdag toen ik eindelijk naar een Huskers Football game kon gaan! Mijn omslagfoto op mijn blog is een foto die ik 3 jaar geleden genomen heb, en dat was toen zo’n indrukwekkende ervaring dat ik er nog vaak aan terugdenk en over vertel. Opnieuw naar zo’n match gaan stond absoluut op mijn to do-lijstje, ik was dus over the moon toen het eindelijk zover was! Ik ken de spelregels ondertussen al heel goed, en begin het eigenlijk leuker te vinden dan onze voetbal (SORRY). Het team doet het dit seizoen niet zo goed, maar de Nebraskanen zijn trouwe supporters: we waren met maar liefst 90.094! En hoewel iedereen dacht dat we verslagen gingen worden, hebben we gewonnen!!! En dat tegen de nummer 7 van het land, terwijl het team van Nebraska niet eens op de ranking staat. De vreugde was bijgevolg groot, en iedereen high-fivede of knuffelde elkaar, of je elkaar nu kende of niet! Een ongelofelijke ervaring! Zoals je al kan raden… over 3 jaar zal ik hier nog vaak aan terugdenken ;-).

Een hele drukke periode achter de rug, dus, maar oh zo gelukkig en dankbaar voor alles wat ik hier kan meemaken! Nu tijd om terug wat meer te focussen op school, en aftellen naar Thanksgiving!

Hasta la vista!

Share:
Gesprek laden