"Loading..."

Nanebraska

3 pijlers van de Amerikaanse cultuur

We zijn al weer 2 weken verder! Ondertussen is the college life hier echt begonnen. Ik heb zelfs al essays moeten schrijven. We vlogen er dus meteen goed in! Gelukkig heb ik niet veel les zodat er naast huiswerk ook nog tijd is voor andere dingen.

De kerk, de bar en het football stadion; de drie pijlers van de Amerikaanse cultuur

Wat me meteen opviel in de lessen, is dat het contact met de professor hier informeler verloopt dan in Leuven. En ze zijn allemaal heel enthousiast over mijn aanwezigheid! Bovendien is ook hun manier van lesgeven anders: de studenten worden verwacht om hun eigen mening bij te dragen bij de bespreking van een tekst. En dat is heel interessant want ik heb het gevoel dat ik zo meer bijleer dan op die 3 jaar in Leuven, waar een prof gewoon zijn les aframmelt en de studenten maar notities nemen.

In de tussentijd heb ik weer wat typisch Amerikaanse dingen gedaan die ik van mijn lijstje kan schrappen!

  • Naar een church picnic geweest: iedereen was heel vriendelijk en geïnteresseerd maar toen ze vroegen “So will we see you in church then?”, stond ik toch even met mijn mond vol tanden. Nooit gedacht dat iemand dat ooit aan mij zou vragen!
  • Gaan eten in een sportsbar: basically een bar waar om de 10 centimeter een flatscreen tv hangt zodat ze tijdens het eten toch maar niks moeten missen van één of andere sportwedstrijd.
  • En het hoogtepunt: naar een American Football game gaan kijken! UNK speelde haar eerste match van het seizoen tegen Northwest Missouri State en… verloor. Maar dat deed geen afbreuk aan de geweldige ervaring dat het was! Ik was 3 jaar geleden al naar een match van de University of Nebraska at Lincoln gaan kijken (foto bovenaan m’n blog) maar ook al is UNK kleinschaliger, het was nog steeds indrukwekkend. Bovendien kon ik nu supporteren voor mijn eigen unief! De spelregels zijn nog niet allemaal even duidelijk maar tegen het einde van het semester moet dat sowieso in orde zijn.

Dit weekend waren de kleindochters op bezoek. Heel leuk maar ook best vermoeiend, zo’n baby van 1 jaar en een kleuter van 4. Toch is het vooral ontzettend plezant om de meisjes in het echt te leren kennen, en niet enkel via foto’s op Facebook. En ik denk dat ze het zelf ook wel tof vinden.

En dan nog goed nieuws om af te sluiten: morgen is het Labor Day en is er geen les! Driewerf hoera voor Amerikaanse feestdagen!

Share:
Gesprek laden