"Loading..."

Klare Kijk

“Hij wilt blijven hangen, gij wilt verder gaan”

Ik vind het fijn wanneer mensen potentieel in mij zien. Dat ze beseffen wat voor persoon ik ben en kan zijn. Zelfs mensen die me niet voor de volle 100% kennen, zien blijkbaar gedrevenheid in mij. Om te blijven gaan, maar vooral om te evolueren, om te groeien, om bij te leren.

En ik heb veel geleerd de voorbije weken. Ik heb geleerd dat je je soms kan vergissen in iemand. Dat hoe ik iemand zie niet per se is hoe die persoon echt is. Dat het potentieel dat ik in iemand zie niet snel of misschien zelfs nooit naar buiten zal komen. En ook dat sommige mensen het op de duur niet meer verdienen dat ik zo aan dat potentieel blijf vastklampen, alsof het de laatste reddingsvest op een zinkend schip is.

Wanneer mijn wereld op zijn kop wordt gezet, tracht ik die niet terug om te draaien. Bovendien ga ik me niet gedragen alsof er niets is gebeurd. Nee, ik tracht mijn plaats erin te vinden, in die nieuwe wereld, zoals ik dat voordien ook heb gedaan. Ik wil niet wegvluchten. Ik wil de confrontatie aangaan. Uit pijn leer je, en groei je.

En ja, zo sta ik stil en zo lijkt het alsof ik blijf hangen. Maar eigenlijk ben ik net aan het verder gaan. Ik zoek afleiding wanneer nodig, maar ik verwerk en leer uit de gebeurtenissen. Je ziet het niet met het blote oog, maar de vooruitgang is er.

Hoewel ik dat potentieel in hem nog steeds zie, besef ik dat het steeds minder opweegt tegen de minpunten, tegen de niet-ingeloste verwachtingen. En al zeker niet tegen het kwetsen, wat hij nog steeds doet. Bewust of onbewust - dat maakt zelfs niet uit. Alsof ik hem als een baksteen heb laten vallen, en niet omgekeerd.

Het doet me veel beseffen. Ik krijg voortdurend nieuwe inzichten. Over het heden, maar ook over het verleden. Warning signs die ik genegeerd heb. Erkenning die ik niet gekregen heb. Ik verdien iemand die mij apprecieert, die beseft wat voor moeite ik doe. Die daar dankbaar voor is, en die dat niet als vanzelfsprekend beschouwt. Ik verdien iemand die mij apprecieert, voor de persoon die ik ben. Die niet afhaakt wanneer ik het moeilijk heb, en die mij niet afkraakt wanneer hij er een punt achter zet.

Het besef zal komen, maar het zal te laat zijn. Het verlies van z’n leven wordt de liefde van iemand anders z’n leven.

Share:
Gesprek laden